Начало Автомобилни новини Mazda CX-5 получи Green Award на Total 4×4

Mazda CX-5 получи Green Award на Total 4×4

82
0
Mazda CX-5

Mazda CX-5 получи престижната годишна награда Green Award на списание Total 4×4. Призът се дава след провеждане на тестове през цялата година, а накрая жури избира победителя по редица критерии.

Компактният SUV на Mazda получи признанието заради отличната си ефективност и поведение на пътя, постигнати без компромиси с практичността или други показатели на автомобила. Една от основните му характеристики е уникалната технология SKYACTIV.

Хората, които търсят по-достъпен вариант на автомобил 4х4, са разглезени в наши дни. Mazda CX-5 обаче се отличи с факта, че в този модел е използвано в най-голяма степен традиционното инженерство. Mazda са създали кола с абсолютни качества. Този SUV е едновременно лесен и истинско удоволствие за управление, сигурността е на високо ниво, както и практичността, изглежда чудесно и всичко това е на добра цена — обясни решението на изданието редакторът Алан Кид.

Той допълни, че при отделни модели добрият разход на гориво се постига за сметка на пространство в купето или поведение на пътя.

При Mazda CX-5 нямаш усещането, че нещо е жертвано. Моделът просто е чудесен вариант в реалния свят за 4х4 с ниски вредни емисии — каза още Кид.

Това е поредното признание за CX-5 и технологията SKYAKTIV. То бе посрещнато с благодарност от представителството на компанията във Великобритания.

Технологията SKYACTIV ще е налична и в изцяло новата Mazda 6. Тя ще бъде въведена постепенно с навлизането на последните модели на различните пазари.