Начало Автомобили Mazda и Fiat с окончателно споразумение за нов роудстър Alfa Romeo

Mazda и Fiat с окончателно споразумение за нов роудстър Alfa Romeo

92
0
Mazda,MX-5

Mazda Motor Corporation и Fiat Group Automobiles S.p.A. обявиха, че са подписали окончателното споразумение за общ проект — открит двуместен автомобил за бранда на Fiat Alfa Romeo. Първоначалният меморандум бе още от май 2012 г.

Новият роудстър ще се предлага глобално и ще е базиран на следващото поколение Mazda MX-5. Той ще е със задно задвижване, двуместен кабриолет.

Проектът е предвиден да се развие така, че производството да започне през 2015 г. Автомобилът ще се прави в завода в Хирошима (Япония).

Засега Mazda не са обявили кога ще представят новата MX-5.

Наблюдатели смятат, че споразумението предоставя на Fiat една от най-добрите платформи за роудстър на пазара. Mazda от своя страна ще получат други облаги от свързването си с престижната италианска компания.

Подобен модел може да възроди ентусиазма на почитателите на двуместни кабриолети, на който MX-5 винаги е бил сред водещите автомобили.

– Това споразумение ясно демонстрира отдадеността ни на Alfa Romeo и решимостта ни да я превърнем в глобална марка. Чрез партньорството си с Mazda ще работим с доказан лидер в компактния клас автомобили със задно задвижване. Очакваме едно полезно и продължително партньорство — коментира главният изпълнителен директор на Fiat Серджо Маркионе след обявяването на меморандума.