Начало Автомобили Mazda MX-5 ще гони нов световен рекорд

Mazda MX-5 ще гони нов световен рекорд

45
0
Mazda MX-5

Mazda MX-5 ще гони нов световен рекорд за книгата на най-добрите постижения на планетата Гинес. На 15 юни в Лелистад (Холандия) ще се състои събитие, организирано от компанията и наречено IMAX-5 2013, чиято цел е да се превърне в най-големия парад на автомобили от този модел. Настоящото най-добро постижение е от 2010 г., когато в Есен (Германия) се събраха 459 Mazda MX-5.

Организаторите на IMAX-5 2013 се надяват да привлекат значително повече коли – около 800. След събирането им ще бъде проведен парад по 15-километров маршрут през красивите околности около Лелистад. Освен това ще има още поредица събития, съпътстващи основното. Едно от тях ще е възможността да се тестват нови модели на Mazda с технологията SKYAKTIV.

Участниците могат да изпробват уменията си и на състезателни симулатори, да разгледат някои от забележителните MX-5 в експозицията на място и да получат безплатна проверка на собствените си роудстъри. Ще се проведе демонстрация на Ribank Mazda MaX5 Cup, както и на Mazda3 20B на Ван Херк Рейсинг. Вечерта ще има специални прожекции в най-голямото в света автокино.

Mazda MX-5 е с продажби, наближаващи 1 милион автомобили в 24-годишната история на модела.