Начало Автомобилни новини Mazda печели още по-голямо одобрение сред потребителите

Mazda печели още по-голямо одобрение сред потребителите

31
0
Mazda CX-5

Mazda стигна топ 5 по одобрение от страна на потребителите във Великобритания благодарение на CX-5, показва проучване на клиентските нагласи.

Моделът получи приза за най-добър кросоувър на миналогодишните награди на Auto Express за нови автомобили. Марката пък се изкачи до №4 (от 12-та позиция през 2012 г.) по одобрение.

Проучването на Auto Express е проведено между 46 000 собственици на коли от повече от 30 различни производители. То включва над 200 модела и общо над 17 000 автомобила на до три години. Тази година Mazda има пет модела в топ 100, докато през 2012-та бе само с два. Другите модели на компанията в листата са MX-5, Mazda6, Mazda3 и Mazda2.

Представените през миналата финансова година CX-5 и изцяло новата Mazda6 се представиха изключително силно и това демонстрира как се приема технологията ни SKYACTIV от потребителите – коментира мениджърът на мрежата на бранда във Великобритания Брет Хаг. – Тя превърна Mazda в избора на хората, които искат както да изпитват удоволствие от шофирането, така и да не вредят на околната среда, но без това да води до компромиси с поведението.

Проучването, което се казва Driver Power Survey, е напълно независимо. Това допълнително подсилва удовлетворението в Mazda от постигнатите резултати, тъй като те не зависят от обвързаността на изданието с който и да е автомобилен производител.

– Проучването ни е невероятно обширно и с всяка изминала година обхващаме все повече модели. Driver Power Survey е важно както за производителите, така и за клиентите им – допълни главният редактор на Auto Express Стив Фаулър.