Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Mazda вади новата MX-5 в Женева

Mazda вади новата MX-5 в Женева

87
0

Японската компания Mazda разпространи официални снимки и техническа информация за напълно новото поколение на компактния си роудстър MX-5, чийто дебют ще се състои през следващата седмица в Женева.

Наследникът на най-продавания в света открит автомобил е пораснал в сравнение с предшественика си – междуосието е по-голямо с 10 мм, а габаритната дължина – с 40. По-голямата широчина и увеличената следа пък спомагат за устойчивостта на автомобила при движение. Важно е да се отбележи и това, че новият MX-5 има идеално разпределение на теглото между двете оси в съотношение 50:50. Това е постигнато благодарение намаленото тегло на двигателите и монтирането им с 14 см по-назад към центъра на каросерията в сравнение с предишния модел.

Гамата от двигатели е представена от два 4-цилиндрови агрегата – 1,8-литров със 128 к.с. и 2,0 литра със 160. Те ще се предлагат в комбинация само с 6-степенна механична скоростна кутия.

Външността на наследника също се различава значително от предходния модел – с нова форма са фаровете, в бронята е интегриран огромен въздухозаборник, а мигачите са монтирани в ъглите на бронята. Отзад колата напомня доста на предишния модел, нови са обаче светлинните тела, а ауспуховите тръби са изнесени в краищата на купето.

Интериорът е подобрен значително, като ергономиката на мястото на водача е оптимизирана, приборното табло има стилен и съвременен дизайн, а материалите, използвани в него, са от най-високо качество.