Начало Автомобили Mazda3 е сред финалистите за Кола на годината 2014

Mazda3 е сред финалистите за Кола на годината 2014

83
0

Напълно новата Mazda3 е сред финалистите в конкурса Кола на годината 2014, като от компанията отбелязват, че това е признание за неконвенционалния й подход към създаването на изключителни автомобили. Компактният модел е номиниран заедно с още шест коли сред общо 30 кандидати за най-старото и престижно автомобилно отличие на Стария континент.

Mazda3 бе представена в Европа през октомври и е единственият японски модел сред финалните седем, както и една от двете не-европейски коли.

Последното поколение на бестселъра на Mazda вече получи признание по цял свят. То спечели титлата Кола на годината в САЩ на autoguide.com, бе финалист за Зелен автомобил на годината, както и за най-добър малък автомобил на годината 2014 в Канада в две ценови категории. Моделът влезе сред 10-те най-добри коли на немското издание Focus и Car and Driver (САЩ). Така тя успешно върви по стъпките на предшествениците си. Първите две поколения на модела спечелиха над 130 награди.

Mazda предизвиква конвенционалните разбирания с последните си модели като Mazda3, Mazda CX-5 и Mazda6. Mazda3 – и като хечбек, и като седан – е с пълната гама от ултраефективни SKYACTIV технологии. Екстериорът е подчинен на философията KODO – душата на движението. В автомобила е включен и специалният human-machine interface (HMI), включващ Active Driving Display (един от първите хед-ап дисплеи в С сегмента), както и оптимизиран роторен контролиращ механизъм. С Mazda3 бе представена и новата система за свързаност на марката MZD Connect.

Сигурността е на изключително ниво с редица системи за активна и пасивна безопасност. Двигателите са комбинирани с шестстепенни механични и автоматични трансмисии.

За нас е огромна чест да получим такова признание за най-важния ни модел – заяви президентът и главен изпълнителен директор на Mazda Motor Europe Джеф Гайтън. – Mazda3 е приемана изключително добре досега, регистрира силни продажби и поръчките вървят страхотно след невероятните ревюта на медии по цял свят.