Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Maзепин се надява да се завърне в моторните спортове

Maзепин се надява да се завърне в моторните спортове

553
0
Никита Мазепин
Никита Мазепин, снимка Хаас

Никита Мазепин се надява да се завърне в моторните спортове. Руснакът бе освободен от тима на Хаас след започналата военна инвазия на Русия в Украйна. Заедно с него си отиде и бившият титулярен спонсор на екипа Уралкали. 

Малко по-късно фамилия Мазепин бе включена в списъците със санкции на ЕС и Обединеното кралство. В дните след появата на новината за напускането си, руският пилот направи изявление пред пресата. В него твърди, че е научил за уволнението си от тима на Хаас от медиите.

Мазепин обяви плановете си за създаване на фондация, нареченаСъстезаваме се като един.“ Нейната цел е да подпомага финансово и психологически руските спортисти, които са били изключени от различни спортове.

Мазепин призна, че състезателната му кариера е „в почивка“

Наскоро Никита Мазепин предостави нова информация за ситуацията си. Той призна, че състезателната му кариера в момента е на пауза.

Въпреки това 23-годишният пилот все още се надява да се завърне в F1 или да се състезава в друга категория моторни спортове. 

„В момента кариерата ми е в почивка“, казва Мазепин в изявление за агенция Риа Новости.

Но аз се занимавам с моторни спортове от 18 години и нямам намерение да ги напускам. Поддържам форма и се надявам някой да се върна в F1.“

Ако това не се получи, ще обмисля други варианти. Например, интересувам се от състезания в пустинята. Има възможност да се състезавам в Дакар или рали „Пътят на коприната.“

През седмиците след излизането си от Формула 1,  Мазепин каза, че животът му изглежда коренно различен.

Животът ми се промени коренно само за един месец, обясни той.

Мисля да участвам в някои състезания в Русия. Всички неща в живота, дори и лошите, имат начало и край. Надявам се, че скоро в живота и кариерата ми ще настъпи нова промяна. Надявам се този път тя да бъдe положителна“, завърши Никита Мазепин.