Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мазепин се забърка в скандал с неприлично видео в Инстаграм

Мазепин се забърка в скандал с неприлично видео в Инстаграм

4917
0
Никита Мазепин
Никита Мазепин; снимка: Хаас

Никита Мазепин още не е станал официално пилот във Формула 1, а вече се забърка в скандал. Руският пилот, който миналата седмица подписа договор с Хаас, публикува в Инстаграм видео, чието съдържание предизвика сериозен негативен отглас.

В клипа пилотът, возещ се на задната седалка на автомобил, хваща млада дама за гърдата, а тя се опитва да му махне ръката. Впоследствие Мазепин изтри видеото от Инстаграм акаунта си. Реакцията на Хаас не закъсня.

„Хаас F1 Тийм не приема поведението на Никита Мазепин в наскоро публикувано в неговите социални медии видео. В допълнение, самият факт, че клипът е публикуван, е отблъскващ за Хаас F1 Тийм. Въпросът ще бъде разрешен вътре в екипа и в настоящия момент няма да има друг коментар“, се казва в официалното изявление на отбора.

Самият Мазепин публикува извинение от свое име.

„Бих искал да се извиня за скорошните си действия – и като неподходящо поведение, и заради факта, че клипът бе публикуван в социална медия. Съжалявам за нанесената обида и за неудобното положение, в което поставих Хаас F1 Тийм. Трябва да отговарям на по-високи стандарти като пилот във Формула 1 и осъзнавам, че разочаровах себе си и много други хора. Обещавам да си взема поука от станалото.“