Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мазепин-старши предлага допълнителни стимули в Хаас, не се е отказал да си...

Мазепин-старши предлага допълнителни стимули в Хаас, не се е отказал да си купи F1 тим

2150
0
Никита Мазепин, Дмитрий Мазепин
Никита и Дмитрий Мазепин; снимка: Хаас

Собственикът на основния спонсор на Хаас във Формула 1 Уралкали Дмитрий Мазепин предложи схема за стимулиране на персонала на отбора. Главната му цел е да помогне на тима да се издигне нагоре през следващата година. 

Комбинацията от трудна кампания за Хаас през 2021, свързана с нарастващия календар от 23 състезания през следващата година поставя отбора пред голямо предизвикателство. Тимът прави всичко възможно да задържи най-добрите си инженери и служители въпреки слабите резултати.

Тъй като бащата на Никита Мазепин е решен да направи всичко възможно за да помогне, предложи план за насърчаване на персонала да остане на борда и да работи все по-мотивирано.

Въпреки че Уралкали няма да променя условията на споразумението си за спонсорство, Мазепин-старши смята, че новата схема е добър начин да се помогне в тази ситуация.

„Съществуващият договор е това, което имаме. За следващата година предлагаме допълнително споразумение, което е напълно доброволно. Целта му е да стимулираме членовете на екипа да останат и участват повече в работата по колата. Също така искам да разберат колко е трудно да се обслужват тези автомобили по време на 23-те състезания, които се провеждат в различни държави.

Уралкали има дългосрочен договор с отбора на Джийн Хаас, който е подсигурен след идването на Мазепин. Настоящата кампания е много трудна за американците, тъй като решиха да се фокусиран изцяло върху болида за 2022. Въпреки че не развиват настоящия си автомобил, Мазепин-старши не е недоволен от резултатите. 

„Доволни сме. Първо сме много благодарни на екипа, че открихме взаимен интерес от сключването на този вид споразумение. Екипът работи усилено. Виждаме големи възможности, които можем да реализираме с общи усилия, за да постигнем по-висок резултат след Нова година“, сподели руснакът.

Докато Уралкали е тясно свързан с кариерата на Никита, неговият баща заяви, че амбициите му не са свързани само с кариерата на неговия син. Дмитрий се интересуваше от покупката на Форс Индия през 2018 и все още не се е отказал от идеята за закупуване на отбор.

„Имаме големи амбиции в моторните спортове и неуспешен опит да купим отбор от Формула 1. Не сме се отказали от тази възможност. Това не е свързано с Никита, а се определя от нашите дългосрочни планове. Искаме да разширим присъствието си в този спорт“, завърши Дмитрий Мазепин.