Начало Избрани Мазепин ще съди Хаас заради неизплатени заплати

Мазепин ще съди Хаас заради неизплатени заплати

1272
0
Никита Мазепин
Никита Мазепин, снимка Хаас

Никита Мазепин ще съди отбора на Хаас заради неизплатени заплати. Руският пилот бе освободен от американския тим няколко дни след началото на войната между Русия и Украйна. Заедно с него си отиде и титулярният спонсор на тима Уралкали. Компанията за производство на калиеви торове е собственост на руския олигарх и баща на Никита Дмитрий Мазепин.

Бившият пилот на Хаас и неговият баща получиха забрана да стъпват на територията на Великобритания. Също така бе иззето част от тяхното имущество в Италия.

Впоследствие Мазепин създаде фонд в подкрепа на други руски спортисти, засегнати от санкциите. Освен това той разкри пред руски журналисти, че съди Хаас. Американският тим ще бъден съден и от Уралкали. Компанията иска да си върне спонсорските средства за сезон 2022 в F1, които е превела на Хаас преди началото на кампанията.

Когато договорът беше прекратен, тимът на Хаас ми дължеше заплата“, каза Мазепин, цитиран от Championat. „Тя все още не е платена.“

Струва ми се, че работодателят трябва да компенсира поне заплатата до момента на уволнението и вероятно да изплати някакво обезщетение, добави руският състезател.

„Вероятно е грешно когато бъдеш ритан от целия свят. Но това е само мое мнение. Искам да заявя, че договорните задължения не са били изпълнени.“

Мазепин заяви, че делото на баща му Дмитрий относно прекратения договор за спонсорство на титлата е напълно отделна тема.

Трябва да разберете, че имахме два независими договора. Нарушаването на споразумението с титулярния спонсор няма пряко влияние върху бъдещето ми в отбора.“

Затова екипът взе две отделни решения. Тъй като не видях парите си, ще се обърна към съда. Това е моята лична история.“

Мазепин добави, че документите вече са били подадени в съда.