Начало Избрани Мазепин все още се надява един ден да се върне в F1

Мазепин все още се надява един ден да се върне в F1

997
0
Никита Мазепин
Никита Мазепин, снимка Хаас

Никита Мазепин все още се надява един ден да се върне в F1. Руснакът загуби мястото си в отбора на Хаас малко преди вторите предсезонни тестове за тазгодишната кампания.

След като взе участие в тестовете в Барселона, Мазепин беше отстранен от Хаас след като Русия започна военни действия в Украйна.  Американският тим реши да се откаже и от титулярния спонсор Уралкали. Това е руска компания за калиеви торове, която е личен спонсор на Мазепин. Нейният собственик е руският олирах и баща на младия състезател Дмитрий Мазепин.

Хаас реши да замени Мазепин с Кевин Магнусен. Датчанинът караше за отбора между 2017 и 2020 г. След това беше отстранен, тъй като американският отбор преследваше пилот, който можеше да донесе по-голяма финансова подкрепа.

Именно завръщането на Магнусен дава надежда на Мазепин. Той вярва, че някой ще може да се завърне във Ф1 в някакъв момент, Освен това посочи, че е готов да подпише изисквания от ФИААнгажимент за неутралност и мир.“ Това е споразумение с ръководния орган, което ще позволи на руските пилоти да се състезават под неутрален флаг.

„Случват се чудеса, каза той пред руския телевизионен канал Матч ТВ, който е собственост на Газпром Медия и е медийното подразделение на едноименната компания за природен газ.

При първа възможност веднага ще седна зад волана.“

Що се отнася до това каква може да е тази възможност, Мазепин не може да спекулира.

Трудно е да се каже, каза руснакът.

Преди четири месеца не можех да си представя, че всичко ще се промени толкова много. Сега не мога да си представя как нещата ще бъдат наред след още четири месеца. Все още не съм изгубил надежда.“

Мазепин не поддържа връзка с Хаас

Отстраненият руски състезател заяви, че не е водил разговори с Хаас след прекратяването на неговия договор. 

Защо никой не се е свързал с мен? Нямам представа“, каза той.

Но ако уволнят механик или човек, с когото работя в тясно сътрудничество, бих изпратял съобщение в WhatsApp, независимо от отношението ми към него или към ръководството

Би било по-лесно за душата. Въпреки това фактът си е факт.“ “
Тъй като съотборникът на Мазепин от 2021 г. Мик Шумахер се бори с темпото и постоянството си през този сезон, Мазепин посочи, че напрегнатите отношения с немския пилот не са се размразили през месеците, в които той е отсъствал.

Вероятно бих казал, че резултатите говорят сами за себе .Нямам какво повече да добавя.“

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от NIKITA (@nikita_mazepin)