Начало Formula E News Maзерати се присъединява към Формула Е от 2023 г.

Maзерати се присъединява към Формула Е от 2023 г.

505
0
Давиде Грасо и Алехандро Агаг
Давиде Грасо и Алехандро Агаг, снимка Мазерати

Мазерати ще направят своето завръщане в моторните спортове с болиди. Италианската марка ще се присъедини към Формула Е през 2023,-та когато ще влязат в сила новите технически разпоредби.

Италианците слагат край на дългата си пауза от състезания с едноместни болиди, за да се присъединят към електрическия световен шампионат в партньорство с все още неизвестен отбор. Това споразумение е подобно на марката Stellantis DS и тима на Techeetah. 


Ангажиментът на Мазерати към електрическата мобилност се захранва от светкавичен прилив на нова енергия, която сега се ускорява, за да работи с максимална скорост с пълната електрическа гама Folore. Всички нови модели на Мазерати също предлагат 100 % електрически решения, включително Мазерати Grecale, Мазерати GranTurismo и Grancabrio, както и суперспортния автомобил Maзерати МС20.

Световният шампионат на ABB FIA Formula E предоставя на марката перфектна платформа за демонстриране на безпрецедентно наследство на марката и Folgore в среда в която съжителстват висока производителност и иновации.

Мазерати ще дебютира на стартовата решетка в началото на сезон номер 9 с новата генерация болиди Gen3. Това се очаква да бъдат най-бързите, най-леките и най-мощните състезателни автомобили в историята на Формула Е. Gen3 е най-ефективният състезателен автомобил в света, включващ серия от водещи в индустрията дизайнерки, производствени и технически иновации. 

От самото начало драматичните състезания във Формула Е се провеждат по улиците на най-емблематичните градове по света. Такива са Лондон, Берлин, Монте Карло, Рим, Ню Йорк, Мексико Сити и Рияд. Така електрическите автомобили продължават напред при всяко зареждане чрез подобряване на енергийната ефективност, обхвата на батерията и напредък в развитието на задвижването.

„Ние сме много горди да се завърнем там, където ни е мястото като протагонисти в света на състезанията. Задвижвани сме от страст и сме иновативни по природа. Имаме дълга история на постижения от световна класа в състезанията и сме готови да стимулиране представянето в бъдеще“, сподели изпълнителният директор на Мазерати Давиде Грасо. 

„В надпреварата за повече производителност, лукс и иновации, Folgore e неустоим и чист израз на Мазерати. Ето затова решихме да участваме в Световния шампионат на ФИА Формула Е, да се срещнем с нашите клиенти в центровете на градовете по света, пренасяйки Тrident напред в бъдещето“, завърши италианеца.

„Горди сме да в техния нов дом в автомобилния спорт от световна класа. Световният шампионат на ABB FIA Formula E е върхът на електрическите състезания. Той осигурява идеална среда за най-динамичните и иновативни марки коли с висока производителност. Тук могат да покажат своите технологични възможност наред със спортните им амбиции’, заяви основателят и председател на Формула Е Алехандро Агаг.

„Щастливи сме с присъединяването на Мазерати към ерата на Gen3 във Формула Е. Те ще играят важна роля в преосмислянето на бъдещето на автомобилния спорт. Формула Е се състезава в сърцето на най-емблематичните градове в света и е следвана страстно от прогресивна световна публика. Нашите фенове по света ще бъдат развълнувани да видят Мазерати като една от световните елитни марки за електрически автомобили“, каза изпълнителният директор на шампионата Джейми Рейгъл.

„Радвам се да приветствам Мазерати в деветия сезон във Формула Е. За такъв емблематичен производител с изключително гордо и успешно наследство в автомобилния спорт залага своя ангажимент към сериите. Това е доказателство за непреодолимата вяра в бъдещето на ABB FIA Formula E. Новият едноместен болид Gen3 ще представлява върхът на устойчивостта, технологиите и производителността“, каза президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем.