Начало Картинг Мъжко каране, остри маневри и безмилостна борба в предпоследния кръг

Мъжко каране, остри маневри и безмилостна борба в предпоследния кръг

48
0

Николай Димитров спечели поредното си състезание в CFKC, като по този начин значително увеличи шансовете си за спечелване на титлата в тазгодишния шампионат. Прекият му конкурент Илиан Димитров остана 4-и, а другите двама състезатели в топ 4 на шампионата – Никола Николов и Красимир Цолов завършиха съответно втори и трети в 7-ия кръг, провел се в събота следобед, 13 октомври, в Благоевград.
Състезанието обаче бе пълно със спорни ситуации и доста по-твърдо каране от страна на някои от конкурентите. Стартиралият от първа позиция Илиан Димитров и плътно намиращия се зад него Никола Николов, проведоха една красива и мъжка битка през първия манш, като победител излезе Николов. Плътно зад тях, Николай Димитров, успял да изпревари няколко пилота пред себе си, се бори мъжки с Марио Динолов и в крайна сметка успя да мине пред него. Краси Цолов пък, след доста слаба квалификация, търсеше начин да си проправи път напред, като успя да мине пред Георги Шопов, а след 2 спорни маневри, изпревари и Барболов, който след въпросните спорни маневри остана предпоследен в манша, загубил така много места, имайки предвид, че стартира трети. Пак със спорна маневра, за която беше подадена и контестация, Цолов изпревари Динолов, като последния се завъртя и остана последен, при все че метри след старта на манша, беше трети. Румен Паунов успя да се придвижи едва две места напред, благодарение на случилото се пред него, след като беше стартирал последен.
Вторият манш започна със спречкване още на втори завой, като от това се възползваха Цолов и Ники Димитров, а лидерите от първия манш – Николов и Илиан Димитров загубиха много места. Илиан успя, след много силно каране, да си върне няколко позиции. В крайна сметка, до финала кой знае какви други сериозни размествания нямаше и Ники Димитров спечели манша пред съотборника си Краси Цолов, Илиан Димитров, Никола Николов, Георги Шопов, Марио Динолов, Борис Барболов и Румен Паунов.
Във втора гонка, за рапзределение на местата от 9-16, недостижим бе Кристиан Христов, спечелил и двата манша. Много силно каране показа и Чавдар Варийски, който и при двата старта на първи и втори манш, губеше места, които после си връщаще, като втория манш, последните обиколки затрудни максимално Кр. Христов и до финала не се знаеше кой от двамата ще успее да се пребори с другия, с което се реши спора за 9-то място. Добро състезание и за представителите на BMW Клуб България Александър Цветков и Георги Банков, завършили на 11 и 13 място. Класирането допълниха Георги Тахов (12-), Александър Аргиров и Деян Рангелов (14-и и 15-и). Дисквалификация втория манш получи Кирил Лозев за грубо каране спрямо съперниците си.
17-и в класирането на състезанието остана Людмил Динолов, останал последен на квалификацията, като той не взе участие в състезанието.
Решителното състезание за титлата ще се проведе на 27.10. на писта Бенковски в София.