Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Q3 е приятна изненада, в състезанието ще ни е по-трудно

Алонсо: Q3 е приятна изненада, в състезанието ще ни е по-трудно

46
0

Фернандо Алонсо определи класирането си в Q3 в Канада като приятна изненада. Испанският пилот на Макларън се нареди десети в квалификацията и сподели, че е останал доволен от сесията си, проведена при доста сложни метеорологични условия.

„Утре ще ни е по-трудно, но прогнозата е, че може да вали. Може пък малко дъжд да ни помогне. Много съм щастлив – свършихме страхотна работа с колата през последните 12 месеца. Настоящата ни позиция е може би дори по-добра от собствените ни очаквания. Трябва да благодаря на всички в отбора: в Q2 бяхме само 0,4 сек от Ферари, а това подхранва вярата и мотивацията на всички във фабриките на Макларън и Хонда. Готови сме да атакуваме: не се борим за шампионата, така че нямаме какво да губим”, коментира Алонсо.

Дженсън Бътън остана 12-ти в квалификацията. Англичанинът сподели, че позицията на Макларън в момента е точно на ръба на топ 10 и продължи: „Там се намираме в последните няколко уикенда. Не предполагахме обаче, че точно на тази писта ще сме толкова конкурентоспособни, колкото в Монако, така че от деня определено могат да се извлекат позитиви. В последната си обиколка в Q2 изгубих накрая. Ако утре е сухо, ще стартирам с нови гуми и ще се постарая да извлека максимума, да взема точки. Ако е мокро, ще видим какво ще стане. Времето определено може да повлияе на ситуацията в надпреварата.”