Начало Автомобилни новини McLaren Automotive с нов главен дизайнер

McLaren Automotive с нов главен дизайнер

47
0

Робърт Мелвил е новият главен дизайнер на McLaren Automotive. Той ще отговаря директно пред отговарящия за дизайна директор на компанията Франк Стивънсън.

Мелвил има повече от десетилетие опит в различни проекти за водещи брандове в производството на луксозни автомобили. Той работи в Уокинг от 2009 г.

През последните пет години Мелвил се труди по McLaren P1, 650S и по последната Sports Series (доскоро известна като проект P13), който ще дебютира на световна сцена през втората четвърт на 2015 г. Той ще ръководи дизайнерския екип и ще развива марката.

– Роб повлия сериозно върху настоящата визуална идентичност на McLaren. Компанията ни работи в динамичен сегмент, който може да се определи като висшата мода при автомобилите и потребителите ни продължават да изискват максимума от нас по отношение дизайна на продуктите ни. Роб притежава страхотни умения и огромен ентусиазъм. Той ще осигури нов, свеж поглед върху бранда, влизащ в решаваща фаза от разрастването си – коментира Стивънсън.

Мелвил заяви от своя страна, че за него е чест да получи такова признание и е убеден, че бъдещите коли на McLaren ще вдъхновяват хората.