Начало Автомобили McLaren Automotive няма да прави SUV-ове

McLaren Automotive няма да прави SUV-ове

73
0
McLaren P1

McLaren Automotive няма да прави SUV-ове, заяви главният изпълнителен директор на автомобилното подразделение на McLaren Group Майк Флюит.

Компанията, която бе разработена от Рон Денис, се специализира в проектирането и конструирането на спортни модели и няма намерение да се разпростира в набиращия все по-голяма популярност клас на Sport Utility Vehicles (спортни функционални автомобили).

Искрено вярваме, че правим най-добрите спортни коли в света. Трябва да останем концентрирани върху тях. McLaren е марка за спортни модели и точно такива ще продължим да правим – заяви Флюит.

Коментарът бе направен по повод намеренията на други луксозни брандове като Lamborghini, Bentley и Maserati да правят SUV-ове.

Porsche вече имат разработени модели и ще допълват гамата, която привлича с характеристиките и сериозното си вътрешно пространство потребителите в Китай и САЩ.

McLaren планират да представят по 1 нов модел на година, за да ускорят развитието си. Най-ниската цена за техен автомобил ще е почти 180 000 долара (около две трети от стойността на най-новия модел на компанията от Уокинг – 650S), допълни Флюит. Автомобилното подразделение на групата възнамерява да продава по 4000 коли на година до 2017-та. През 2013 г. бяха реализирани 1400 и се очаква през настоящата те да нараснат до около 1600.