Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън е близо до топ 10, заяви Булие

Макларън е близо до топ 10, заяви Булие

44
0
Ерик Булие

Екипът на Макларън е близо до това да има кола, която да даде възможност на пилотите да се класират редовно в топ 10 на стартовата решетка в следващите състезания. Това смята състезателният директор на отбора Ерик Булие.

На старта на 2016 г. тимът от Уокинг отбеляза сериозен напредък спрямо началото на миналия сезон, но това не бе достатъчно в Австралия за Алонсо и Бътън да се борят за място в първите 10 в квалификацията и в състезанието. Времената на двамата бяха по-добри от това, с което Люис Хамилтън спечели полпозишъна в квалификацията миналата година. Очевидно обаче останалите отбори също са подобрили значително колите си и това поставя отново тези на Макларън извън битката за челните позиции.

Според Булие обаче планираните ъпгрейди по болида MP4-31, които ще бъдат въведени в бъдеще, ще тласнат тима в първата половина на решетката.

„Скоростта на колата е добра, много окуражаваща, заяви Булие пред Аутоспорт. – Знаем, че имаме за какво да се борим тази година. Знаем, че имаме някои нови неща, които би трябвало да ни направят редовно претенденти за класиране в 3-ата част на квалификацията. Ако редовно си в Q3, това вече е друго. Можеш да се бориш за точки.”

Според Булие Алонсо и Бътън са можели да вземат точки в Австралия, но инцидентът на испанеца и лошият избор на гуми за Дженсън (поставянето на суперсофт след рестартирането) са извадили тима му от битката за топ 10.

„Износването (със суперсофт) беше много високо, каза още Булие. – Страдахме от грейнинг и загубихме темпо при Бътън. Когато сложихме гуми медиум нещата си дойдоха на мястото, но беше твърде късно, като бяхме блокирани зад Насър. Не можехме да го изпреварим, въпреки че бяхме много по-бързи.”

Булие също така призна, че в тима са имали проблеми с радио връзката, но заради технически проблеми, а не заради новите ограничения относно това какво е разрешено и какво не да се съобщава на пилотите от бокса.