Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън може да се класира 4-и при конструкторите, смята Алонсо

Макларън може да се класира 4-и при конструкторите, смята Алонсо

53
0

Фернандо Алонсо смята, че тимът му Макларън има потенциала да се класира на 4-о място при конструкторите този сезон. И в същото време това да не пречи на тима върху работата за следващия сезон, когато в сила влизат сериозни промени в правилата. В момента екипът от Уокинг е 7-и в генералното класиране с 24 точки, а 4-и е Уилямс с 81 т. Испанецът обаче не вижда причина тимът му да прогресира значително и да се класира доста по-напред от сегашната си позиция с оглед на качествата на шасито и прогреса на Хонда по отношение на задвижващата система.

„Мисля, че на някои писти можем да бъде по-конкурентноспособни от другите, заяви Фернандо. – Но ситуацията е различна, защото следващата година промените в правилата оказват влияние върху това колко да развиваме тазгодишните коли. Ако бяхме в нормална ситуация, можехме да продължим да подобряваме колата и да достигнем близо до тимовете в топ 3. Но регулациите за 2017 г. изискват да се свърши работа и всички отбори ще спрат развитието на болидите от тази година. И може би ние ще спрем на това ниво на представяне във втората част от годината.”

Алонсо също така е на мнение, че Макларън има необходимите ресурси като хора и финанси да продължи да се развива на два фронта – за тази и за 2017 г. „Определено има области, в които ако имаш предимство тази година, ще го имаш и следващата година, обясни 2-кратният шампион. – Като например неща свързани с горивото, задвижващата система и някои аспекти от механиката на колата. Важно е да завършим възможно най-напред в шампионата при конструкторите.”