Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън МР4-26 представен в Берлин

Макларън МР4-26 представен в Берлин

38
0
Макларън

Новият Макларън М4-26 бе представен официално на Потсдамер Плац в Берлин в необикновена церемония, домакинствана от Водафон Германия.

Новата кола бе събрана буквално на площада – различни хора носеха отделни части, гумите и т.н., а четирима механици сглобяваха болида. Последен пристигна воланът, а след него се появиха и пилотите Дженсън Бътън и Люис Хамилтън. Двамата занесоха довършителните компоненти до колата си и лично поставиха кормилото (Дженсън) и яката на кокпита (Хамилтън) в МР4-26. Автомобилът като цяло все пак бе сглобен, тъй като всичките му части са 8500 и можеше да отнеме доста време да се събере. Визията му определено направи впечатление и определени технически характеристики веднага станаха предмет на обсъждане.

Състезателите позираха малко за снимки, а след това обиколиха новия си болид, обсъждайки го помежду си. След това дойде време и за самата церемония. Изпълнителният директор на Водафон Германия Фриц Юсен като домакин на събитието приветства събралите се хора на площада и им благодари за присъствието, разказвайки за партньорството между компанията и отбора от Формула 1, което има много различни аспекти. След това пилотите споделиха първите си впечатления и очаквания за МР4-26.

Изживяването в момента е страхотно. Не съм за първи път в Берлин, но градът е невероятен и е прекрасно място за представянето ни. За първи път виждаме колата абсолютно завършена – досега сме мяркали отделни неща в аеротунела, но сега изглежда още по-добре – сподели Хамилтън. – Аз съм в отбора от 2007 г. и всяка година да видя новия болид е много специално усещане в сравнение с небоядисаните части, които са в завода. Имам чувството, че МР4-26 ще е много добър на пистата.

Бътън също се съгласи, че случаят е много специален и категоричен, че отборът е направил чудесен прогрес в първите предсезонни тестове във Формула 1, приключили вчера на пистата Рикардо Тормо до Валенсия.

Гумите ще са особено важни за тази красавица пред нас. Начинът на представянето й е уникален и според мен всичко това е крайно вълнуващо, защото така феновете и почитателите ни преживяват нещо наистина прекрасно – виждат колата, която е толкова специална за нас – допълни той.

Петима световни шампиони ще се наредят на стартовата решетка за Гран при на Бахрейн на 13 март – стартът, с който Дженсън започва 12-ия си сезон във Формула 1.

Конкурентоспособността на отборите и духът на пилотите са най-високите от години. Освен шампионите обаче в спорта ни има състезатели като Марк Уебър, Фелипе Маса, Роберт Кубица е невероятно бърз – много добри, със страхотни екипи и според мен битката ще страхотна, макар да се надявам да сме пред другите! – каза още Бътън.