Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън обмисля използване на екстремни настройки за Сочи

Макларън обмисля използване на екстремни настройки за Сочи

55
0
Макларън,Фернандо Алонсо

В екипа на Макларън обмислят използването на екстремни настройки за уикенда за Гран при на Русия в Сочи в края на следващата седмица.

Идеята е да се използват такива, подобни за Гран при на Италия на Монца, с много ниско ниво на притискане, с което да се компенсира изоставането на колата на правите.

Тазгодишният автомобил на тима от Уокинг има много голямо челно съпротивление, което не позволява постигането на висока скорост на правите. Това, съчетано с двигателя на Рено, който продължава да изостава значително спрямо Ферари и Мецедес, прави Макларън една от най-бавните коли на правите.

„Мисля, че някои от идеите, които тествахме на Монца, бяха за намаляване на съпротивлението, коментира водещият пилот на тима Фернандо Алонсо. – С тях имахме подобрение в събота и те ще бъдат внедрени в колата в бъдеще. Вероятно ще ги използваме още в Русия.“

В тази връзка спортният директор на тима Жил де Феран каза, че крайното решение за Русия още не е взето, но изглежда, че успехът на новите настройки в Италия на Монца означава, че е вероятно бъдат използвани в Сочи. Но той не пожела да разкрива повече детайли.