Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън официално се раздели с Йост Капито

Макларън официално се раздели с Йост Капито

31
0

Екипът на Макларън официално се раздели с досегашния си главен изпълнителен директор Йост Капито. Това се случва само няколко месеца, след като германецът се присъедини към тима. Привличането на Капито в Макларън бе обявено още през януари 2016 г. Той обаче стана част от отбора чак в края на август.

Бившият спортен директор на Фолксваген бе привлечен от Рон Денис, който обаче бе принуден да напусне позициите си на председател и изпълнителен директор на Макларън Груп. И се предполагаше още от края на миналата година, че най-вероятно Капито ще последва англичанина. 

Напускането на Капито е част от преструктурирането на Макларън. В края на 2016 г. Зак Браун се присъедини към британската компания в ролята на управляващ директор. Той управлява Макларън Технолъджи Груп заедно с главния оперативен директор Джонатан Нийл, а двамата отговарят пред изпълнителния комитет на МТГ. След напускането на Капито пък състезателният директор Ерик Булие ще отговаря директно пред Браун.

„Капито се присъедини към Макларън след 4 успешни години във Фолксваген Моторспорт със задачата да върне тима към успехите, заяви говорител на тима от Уокинг. – Искахме да изградим отново печеливш отбор и да се фокусираме напълно върху това да направим конкурентноспособен болид с цел да спечелим шампионата в близките години.

За съжаление не успяхме да постигнем единодушие с Йост относно какво е и какво ще бъде нужно да направим тимът успешен. И в резултат се споразумяхме той да напусне Макларън и да търси други възможности. Пожелаваме му успех в бъдещите му начинания.”