Начало Автомобили McLaren показа дизайна на P1 GTR преди световния му дебют

McLaren показа дизайна на P1 GTR преди световния му дебют

266
0
McLaren P1 GTR

McLaren Automotive показа дизайна на модела си P1 GTR преди световния му дебют, който ще се състои на Pebble Beach Concours d’Elegance.

Автомобилът е създаден вследствие на редица молби от страна на клиенти на McLaren, сдобили се с P1, дали не може да се направи нещо като пистово издание на колите им. Моделът ще се предлага ексклузивно на потребители, притежаващи P1. Заедно с него ще върви и специално разработена програма, включваща специални събития, тренировки, поддръжка на автомобилите.

McLaren P1 GTR ще влезе в производство през юни 2015 г., след като 375-ият – и последен – Р1 бъде завършен. Така новата кола ще започне да се прави две десетилетия след победата в 24 часа на Льо Ман на легендарния McLaren F1 GTR.

Новият GTR е създаден с помощта на над пет десетилетия опит в автомобилния спорт. Участниците в програмата за него ще имат безпрецедентен достъп до технологии, ресурси и експертна помощ.

Концептуалният проект ще бъде тържествено показан на 15 август в Пебъл Бийч, а публичният му дебют ще е по време на събитието там през същия уикенд.