Начало Автомобили McLaren P1 ще ускорява до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди

McLaren P1 ще ускорява до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди

166
0
McLaren P1

McLaren Automotive оповести характеристиките на най-новия си модел – McLaren P1 – и пусна официални снимки на колата седмица преди дебюта й на световното автомобилно изложение в Женева.

P1 ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди. Автомобилът ще достига 200 км/ч за под 7 секунди, а до 300 км/ч – за не повече от 17 сек. Максималната скорост е електронно ограничена на 350 км/ч.

McLaren Automotive проучваха много сериозно мнението и впечатленията на евентуални собственици на суперколата през последните месеци. В крайна сметка по модела почти не бяха направени промени. Компанията ще произведе само 375 броя от колата – така Р1 ще остане наистина ексклузивен модел.

Обявената цена е 866 000 британски паунда (малко над 1,3 млн. долара). Автомобилът ще е оборудван така, че ще е готов както за невероятно изживяване на пътя, така и за състезания на писта.

Гумите за Р1 са специално разработени с Пирели. Италианската компания е участвала в целия проект и са правени тестове заедно с McLaren, тъй като гумите са основен фактор за представянето на колата. Спирачната система пък е дело на Akebono.

Може би за изненада на мнозина суперколата ще може да се кара и в изцяло електрически режим. При градско каране със средна скорост до 50 км/ч това означава до 20-километрова дистанция.