Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън подготвя сериозни подобрения за Каталуня

Макларън подготвя сериозни подобрения за Каталуня

41
0

Макларън планира сериозни подобрения по болида за следващото състезание от календара в Испания. Това заяви състезателният директор на отбора Ерик Булие. Екипът от Уокинг записа най-силното си представяне от началото на сезона в Русия, като Алонсо завърши 6-и, а Дженсън Бътън 10-и.

Така двамата взеха общо 9 точки от Сочи, с което Макларън излезе на 7-о място в класирането при конструкторите с 10 т. Според Булие пилотите на тима дори са могли да се движат с темпото на Уилямс, ако не се е наложило да пестят гориво.

„Имаме сериозен ъпгрейд за следващото състезание в Испания, обясни Булие. – Трасето в Монако би трябвало да ни пасва и затова би трябвало да сме по-конкурентни там. Но за Барселона не знам. Доволен съм от представянето на двигателя на Хонда в Сочи, но можеше да е малко по-добро.”

В тази връзка Алонсо заяви, че колата има потенциал и идват писти, като Монако и Барселона, които ще пасват по-добре на колата. „Имаме големи очаквания за тези състезания и се надявам да ги изпълним”, добави испанецът.

„Сега имаме много повече точки спрямо същото време през миналата година и това е много добре за тима, заяви от своя страна Бътън. – Следващото състезание ще е малко трудно за нас по отношение на чистата скорост, но след това в Монако можем да се надяваме да вземем още едно добро количество точки.”