Начало Автомобили McLaren показа първи снимки на 650S

McLaren показа първи снимки на 650S

43
0
McLaren 650S

McLaren Automotive показа първите снимки на новия си модел – 650S, който ще направи световна премиера по време на изложението в Женева в началото на март. От Уокинг са категорични, че това ще е най-бързия, най-добре оборудвания и най-красивия автомобил на марката.

McLaren 650S става част от гамата, включваща до момента бестселърите 12C и P1. В създаването на колата е използван половинвековния опит на компанията, натрупан по световните състезателни трасета. Колата ще е в два варианта – с твърд или сгъваем покрив – и конструкторите й обещават да дадат с нея ново измерение на определението суперавтомобил.

Името идва от мощността – 650 к.с. Двигателят е McLaren M838T туинтурбо V8. S идва от Sport, което подчертава вниманието, отделено на разработката на управление, трансмисия, управляемост и т.н. в новата кола. Данни за поведението ще бъдат оповестени по-късно, като McLaren обясниха, че представянето на 650S ще е по-добро от това на 12С.

Дизайнът е вдъхновен от предишния модел на компанията Р1 и продължава вече установения дизайнерски език. Предната част е изчистена и наподобява тази на Р1. Подобрено е нивото на аеропритискане, резултат от което е по-доброто управление и увереност на шофьора при завиване. Работата в аеродинамичния тунел е довела до допълнително насочване на въздушния поток, което също допринася за по-добро пътно представяне.

Иновативната ProActive Chassis Control (PCC) система на окачването, разработена от McLaren, е подобрена при 650S. Една от основните й характеристики е възможността за използване на различни режими на управление – Normal/Sport/Track. Новостите са най-видими в спортния вариант.

McLaren 650S е с IRIS сателитна навигация, Bluetooth телефония, DAB дигитално радио, аудио стрийминг и гласов контрол (стандарт за колата). Предлага се сериозно опционално оборудване. Възможностите включват карбонови седалки, камера за задно паркиране, допълнителни карбонови елементи в интериора и т.н.