Начало Автомобили McLaren представя 650S в Женева, Lamborghini Huracan със 700 поръчки за месец

McLaren представя 650S в Женева, Lamborghini Huracan със 700 поръчки за месец

73
0
Lamborghini Huracan

McLaren Automotive ще представи най-новия си модел по време на 84-ото автомобилно изложение в Женева – 650S.

Автомобилът е конструиран и развит така, че да е поредното уникално попълнение в гамата на британския производител. Той ще предложи на потребителите изключителен лукс и поведение на пътя, както и невероятен външен вид. McLaren 650S е резултат от участия в автомобилни надпревари в продължение на половин век и ноухау, благодарение на което са спечелени безброй победи в редица дисциплини. Моделът черпи и от опита на създателите си от досегашните две суперспортни коли – 12С и Р1.

McLaren ще обявят повече подробности за новия автомобил на 4 март на щанда си в залите на Палекспо.

Междувременно Lamborghini съобщиха, че имат 700 поръчки за новия си Huracan, направени само за месец. Това е отличен старт за модела, който наследява в моделната гама бестселъра Gallardo.

Lamborghini Huracan LP 610-4 се задвижва от 5,2-литров V10 атмосферен двигател с 610 к.с. Той позволява достигане на максимална скорост от 325 км/ч и ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,2 сек – най-добро постижение в сегмента. Автомобилът също ще е сред звездите на салона в Женева, където ще бъде представен лично от президента и главен изпълнителен директор на компанията Стефан Винкелман.