Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: В Q1 доказахме колко сме силни на тази писта

Алонсо: В Q1 доказахме колко сме силни на тази писта

50
0
Фернандо Алонсо

Екипът на Макларън се съсредоточи изцяло върху надпреварата за Гран при на Мексико, след като още преди началото на уикенда бе ясно, че пилотите на тима ще стартират от дъното на грида. Фернандо Алонсо е със санкция 20 места назад, а Щофел Вандоорн – с 35 – заради сменени компоненти на задвижващите им системи.

При това положение белгиецът кара в Q1 с повече гориво, за да събере още данни преди състезанието. Съотборникът му пък за пореден път направи впечатление, постигайки пето време в първия квалификационен сегмент. В Q2 и двете коли направиха опознавателен тур, но не излязоха за бързи обиколки.

„Невероятно съм доволен от поведението на автомобила през този уикенд”, заяви Алонсо. „И в петък, и в събота вървеше страхотно, има сцепление в завоите, усещането във високоскоростните секции също е добро.”

„В Q1 доказахме колко сме силни на тази писта. Разлика от само две десети от секундата спрямо най-силното време демонстрира чудесната работа на Макларън. Моето усещане бе, че разполагахме с най-добрия болид. Беше прекрасно!”

„Ясно е, че приоритетът бе да спестим малко гуми в Q2. При дефицита ни откъм скорост на правите изпреварванията ще са трудни. Наказанията са особено болезнени, тъй като при старт от дъното на грида ще сме в трафик по време на цялото състезание. Ще се постараем да сме агресивни и да се възползваме, ако нещо се случи пред нас.”

Вандоорн посочи, че след проблемите със задвижващата система в петъчните сесии, се е почувствал далеч по-добре в колата си в съботния ден.

„Всъщност автомобилът ни изглежда е конкурентоспособен на прилично ниво тук”, продължи той. „Трудно е да се каже докъде ще стигнем при старт от толкова задни позиции.”