Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън работи по план за участие в Индикар с Алонсо догодина

Макларън работи по план за участие в Индикар с Алонсо догодина

187
0

Макларън работи усилено по план за участие със свой отбор и Фернандо Алонсо в Индикар през следващия сезон. Това заяви изпълнителният директор на сериите Марк Майлс.

Испанецът обяви, че няма да се състезава във Формула 1 догодина, като все пак каза, че може и да се върне в спорта в бъдеще, ако в Макларън отново бъдат достатъчно конкурентен отбор.

Засега Алонсо не е обявил какво ще прави през следващия сезон, като се смята, че възможността да кара в Индикар е много вероятна. Според информация на Motorsport Макларън обмисля да участва с 2 коли от 2019 г.

През миналата година Алонсо кара в 500-те мили на Индианаполис за екипа на Андрети Аутоспорт, подкрепян от Макларън, и се движеше в челото, преди да отпадне заради повреда в двигателя.

„Обявената новина относно Алонсо със сигурност засилва вълнението сред феновете на Индикар, които се надяват Фернандо да се състезава в шампионата през 2019 г., каза Майлс.

– В Макларън работят за осигуряването на всичко необходимо и ние подкрепяме техните усилия. Но не очаквам въпросът да бъде решен преди да наближи краят на годината.“