Начало Други Макларън с двигатели на Шевроле в 500-те мили на Индианаполис

Макларън с двигатели на Шевроле в 500-те мили на Индианаполис

106
0
Фернандо Алонсо

Екипът на Макларън ще участва с двигатели на Шевроле в 500-те мили на Индианаполис за 2019 г., обявиха официално от тима.

Това ще е 103-ото издание на надпреварата, а Макларън и Шевроле ще бъдат заедно в един проект за първи път от 47 години насам. За последно това се случи на Кан Ам през 1972 г.

Компанията ще предостави своя 2.2-литров двигател с двойно турбо и директно впръскване V6, с който Фернандо Алонсо ще направи втория си опит да спечели Инди 500 и да грабне Тройната корона след успехите си в Гран при на Монако и 24-те часа на Льо Ман.

Именно с мотор на Шевроле са спечелени 3 от последните 7 издания на прочутия овал в Индианаполис. Освен това с техните агрегати в Индикар са спечелени 73 от 118 състезания за последните 7 сезона, откакто компанията се завърна в американските серии.

„Макларън и Шевроле имат споделен произход в северноамериканския моторспорт и възможността двете марки да се съберат за това специално събитие беше прекалено добра, за да се пропусне“, каза изпълнителният директор на Макларън Зак Браун.

Самият Алонсо коментира: „За мен ще бъде привилегия да нося екипировка с този бранд в Инди 500 през 2019 г. Да имам двигател на Шевроле зад себе си, означава, че ще сме в най-добрата възможна позиция да се състезаваме в челото на колоната. Много съм горд, че Шевроле ще е част от нашия отбор.“