Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън с най-агресивен избор на гуми за Канада

Макларън с най-агресивен избор на гуми за Канада

120
0
гуми,Пирели

Пилотите на Макларън са направили най-агресивен избор на гуми за предстоящата след по-малко от 2 седмици Гран при на Канада. Това стана ясно, след като Пирели разкри кой пилот по колко комплекта гуми от всеки тип е избрал за надпреварата на пистата Жил Вилньов.

Фернандо Алонсо е заложил на 10 комплекта ултрасофт, 2 суперсофт и 1 софт. Неговият съотборник Щофел Вандоорн е с подобен избор, като е заявил 10 чифта ултрасофт, 1 суперсофт и 2 софт.

С една стъпка по-малко агресивен е изборът на Ферари. Лидерите в първенството са избрали по 9 комплекта ултрасофт, 3 суперсофт и 1 софт за пилотите Себастиан Фетел и Кими Райконен.

Шампионите от Мерцедес са по-внимателни и са избрали по 8 комплекта ултрасофт за Ботас и Хамилтън, като за Люис комплектите суперсофт и софт са 4 и 1, а за Валтери съответно 3 и 2.

Най-предпазлив от водещите отбори е Ред Бул. „Биковете“ са заявили по 7 чифта ултрасофт, 5 суперсофт и по 1 софт за Даниел Рикиардо и Макс Верстапен.

По правилник пилотите трябва да запазят един комплект ултрасофт за 3-ата част на квалификацията, а за състезанието трябва да заделят по един суперсофт и софт, като само единият е задължителен за използване.