Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще направи всичко възможно да задържи Алонсо

Макларън ще направи всичко възможно да задържи Алонсо

34
0

Макларън ще направи всичко възможно да задържи Фернандо Алонсо в тима и след 2017 г. Това обяви изпълнителният директор на тима Зак Браун. По думите му, ако реши, испанецът може да остане в екипа от Уокинг и до края на кариерата си в F1.

Алонсо вече трета поредна година не може да се бори за челните позиции, тъй като пакетът на Макларън-Хонда е неконкурентен, а освен това колата е и ненадеждна. Затова се появиха предположения, че Алонсо може и да не изкара целия сезон и да си тръгне по-рано от тима, или дори да се сбогува със спорта.

„Фернандо е много добре подготвен физически и може да продължи да се състезава още 5 години, коментира Браун. – Пред него има още много възможности. Ако поиска, аз съм готов да работя с него и до края на кариерата му в F1. Не съм виждал по-мотивиран човек. Вие виждате само моментите, в които е ядосан и искрен пред вас.

Всъщност той е готов да работи във всяка една минута по подобряването на болида. Само да успеем да му предоставим конкурентна на лидерите кола и много добре знаете какво ще се случи. Целта ни е повече да не го виждаме толкова тъжен и да му дадем възможност да се бори за победи.“