Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще премине към горивата на Петробрас от 2019 г.

Макларън ще премине към горивата на Петробрас от 2019 г.

100
0

Екипът на Макларън обяви, че е договорил ново технологично партньорство с бразилската компания за петролни продукти Петробрас от 2019 г. Още преди няколко месеца се появиха спекулации, че в екипа от Уокинг може да има смяна на доставчика на смазочни продукти.

В началото на миналата година Макларън сключи сделка с BP/Castrol, но се смяташе, че след прекратяване на партньорството с Хонда като доставчик на мотори и преминаването към Рено, бъдещето на това партньорство е под сериозен въпрос.

Петробрас преди работеше с Уилямс, като сътрудничеството продължи до края на 2016 г. Очакваше се компанията да се завърне във Формула 1, като тимът на Макларън беше считан за логичен избор.

До края на тази година тимът ще продължи да работи с BP/Castrol, като в тима очакват доста по-добро представяне с оглед на преминаването към моторите на Рено, които демонстрират по-голяма мощност и надеждност спрямо Хонда в последните години.

„Страстта на Бразилия към F1 е легендарна и страната е създала едни от най-емблематичните имена в историята на спорта, каза босът на Макларън Зак Браун. – Петробрас е амбициозна организация и ние очакваме тимът ни да бъде ускорител на усилията им за доизграждане на марката.“

Хуго Репсолд, директор по развитието на производството и технологиите на Petrobras, добави: „Ние считаме F1 за най-добрата възможна лаборатория за тестове на нови горива и смазочни продукти, заради екстремните условия, при които са подложени в двигателите. След като бъдат тествани на лимита, новите ни продукти ще бъдат приложени и в обикновените автомобили.“