Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Медиите в Италия: За Фетел няма място във Ферари

Медиите в Италия: За Фетел няма място във Ферари

5271
0
Фетел и Льоклер
Фетел и Льоклер, снимка: Ферари

Медиите в Италия разкъсаха от критики Себастиан Фетел след Гран при на Бахрейн. Германецът се завъртя в битката за 2-ото място с Люис Хамилтън. След което повреди гумите си и счупи предното си крило от вибрациите. Той трябваше да мине през бокса и в крайна сметка завърши 5-и.

В същото време Шарл Льоклер водеше убедително в състезанието, но в края получи повреда в един от цилиндрите и загуби много мощност. Пилотът на Ферари все пак завърши 3-и и се качи за първи път на подиума в кариерата си. Пресата в Италия го определи като „новото златно момче“ на Ферари, а разкритикува Себастиан.

„Фетел загуби предното си крило и нервите си в Бахрейн, написа La Repubblica. – Льоклер е истинският съперник на Люис Хамилтън.“ Според Corriere della Sera 4-кратният шампион Фетел е бил „унижен“ от Льоклер през изминалия уикенд.

La Gazzetta dello Sport пише, че във Ферари са се завърнали в Маранело от Бахрейн с едно сигурно нещо и 2 проблема. Сигурното нещо са качествата на Льоклер като пилот, а двата проблема са надеждността на колата и Себастиан Фетел.

La Stampa пък съветва Фетел да си вземе ментален наставник и да си избръсне мустаците.

Corriere dello Sport направо излиза с доста крайното становище: „Изглежда, че няма място за Фетел във Ферари в бъдеще. Мик Шумахер скоро може да бъде до талантливия Льоклер“.

Днес Мик прави първия си тест за Ферари с актуалния болид на тима на Сахир в изпитанията на гумите на Пирели.