Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мексико с петгодишен договор за кръг от F1

Мексико с петгодишен договор за кръг от F1

52
0
Найджъл Менсъл,Нелсън Пике

Формула 1 ще се върне в Мексико догодина, след като организаторите от пистата Аутодромо Ерманос Родригес са подписали петгодишен договор за домакинство на кръг от шампионата.

Информацията бе разпространена от местни източници. Според вестник Реформа контрактът е подписан и от Бърни Екълстоун, като първата надпревара трябва да е през 2015 г. Състезанието щяло да се проведе през втората половина на сезона – или преди, или след надпреварата в САЩ (на трасето до Остин в Тексас).

Малко по-късно Екълстоун потвърди договора пред списание Форбс. Официално съобщение се очаква да бъде направено утре (сряда).

Кръг от Формула 1 на пистата в Мексико Сити се провежда за последно в периода 1986 – 1992 г. Преди това Гран при на Мексико е част от първенството между 1963 и 1970 г.

Преговори за връщането на F1 в страната се водеха от известно време. Пистата се нуждаеше от подобрения на инфраструктурата. Рейс директорът и технически делегат на ФИА Чарли Уайтинг посети трасето няколко пъти през последните години.

В основата на проекта е промоутърската компания OCESA. Във Формула 1 в момента има двама мексикански пилоти – Серхио Перес във Форс Индия и Естебан Гутиерес в Заубер.