Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мексико удължи договора си за домакинство с 3 години

Мексико удължи договора си за домакинство с 3 години

355
0
Аутодромо Ерманос Родригес,Гран при на Мексико
снимка Пирели

Организаторите на Гран при на Мексико официално удължиха договора си за домакинство с 3 години. Така състезанието остава в календара на F1 поне до края на 2022 г. Досегашният контракт изтичаше след тазгодишното издание.

През 2015 г. страната се завърна в F1, като подписа 5-годишен договор за домакинство. Доскоро се смяташе, че освен Германия, Мексико ще бъде другата страна, която ще отпадне от тазгодишния календар. И с влизането на Виетнам и Холандия надпреварите догодина ще останат 21.

Наскоро обаче стана ясно, че шефовете на спорта са предложили на отборите календар за 2020 г. с 22 състезания, което означаваше, че само 1 от сегашните ще отпадне. И това явно ще е състезанието в Германия.

„Доволни сме да удължим нашето партньорство с Мексико, каза изпълнителният директор на F1 Чейс Кери. – От завръщането си в календара през 2015 г., състезанието се доказа като изключително популярно сред феновете. И не само в Мексико, а по целия свят.

Доказателство за това е фактът, че промоутърът спечели наградата на ФИА за най-добро състезание в 4 поредни години. За тези години около 1.3 милиона фенове посетиха надпреварите.”