Начало Moto News Меландри напуска Грезини в края на сезона

Меландри напуска Грезини в края на сезона

50
0

Вчера  следобед от тима на Сан Карло Грезини Хонда в MotoGP обявиха, че се разделят с Марко Меландри след края на настоящия сезон. Двете страни имаха ползотворно тригодишно партньорство от началото на 2005-та до края 2007-ма година, като по-късно се събраха отново заедно за старта на настоящия сезон. Той обаче не протече според очакванията им, като една от причините бе и инцидентът на Меландри в Гран при на Холандия, който извади италианеца от няколко състезания. И ето че сега двете страни решиха отново да поемат по различни пътища.

Искам да благодаря на Марко за  този сезон от мое име, от името на спонсорите и всички, които работят за отбора. Радвам се, че успяхме да изкараме още един сезон заедно, защото сме страхотни приятели и се надявам, че до края на сезона  ще можем да постигнем резултатите, които до момента ни убягват. Искам да го окуража да поеме следващото си предизвикателство с голяма отдаденост и съм сигурен, че той може отново да постигне успехите, които постигна с нас през 2005-та, 2006-та и 2007-ма година“, заяви собственикът на отбора – Фаусто Грезини.

А ето и какво каза и самият пилот по повод раздялата си с тима:

„Това бе трудно решение, защото това е най-добрият тим, с който съм работил в кариерата си. Но почувствах, че ми трябва ново предизвикателство и истинската възможност да се върна в битката за победите  и подиумите ме накара да взема това решение. Това ще бъде голяма промяна за мен, но искам да благодаря на Фаусто и всички останали в тима на Сан Карло Грезини Хонда за възможността, която ми дадоха този сезон. За съжаление нещата не се получиха както се надявахме, но все още има доста състезания до края на сезона и затова ще дадем най-доброто от себе си. Сигурен съм, че ще си останем близки приятели и може би един ден с новото ми бизнес-приключение ще мога да се върна и да ги спонсорирам!“