Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мениджърът на Бътън: Той не желае огромно увеличение

Мениджърът на Бътън: Той не желае огромно увеличение

27
0

Изглежда, че мениджърът на Дженсън Бътън няма да се съгласи с предложението на Рос Браун пилотът да получи повече свобода по отношение на лични спонсори през 2010 година.

В момента двете страни водят преговори за финансовата страна на бъдещите си отношения, като Браун намекна, че е малко вероятно да има увеличение на заплатата, а само гореспоменатата „свобода“. Според британските медии обаче световният шампион, който спечели 3 млн. паунда през 2009 година, се надява на заплата от 6 до 8 млн. паунда за 2010 година.

Не искаме някакви скандални суми“ – коментира мениджърът на пилота Ричард Годард. „Три месеца преди Хонда да се оттеглят от Формула 1, Дженсън бе подписал договор, който щеше да му носи много повече пари, отколкото ние търсим в момента… Знаем, че времената са се променили, но той е световен шампион, а отборът осезаемо се разви.

Не липсват слухове, че ако не бъде доволен от предложеното от Рос Браун, Бътън може да се обърне към Макларън и да кара редом с Люис Хамилтън. Според Бърни Еклестън обаче е по-възможно Браун и Бътън да постигнат съгласие, отколкото да има пилотска двойка Бътън/Хамилтън в Макларън.