Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мениджърът на Кубица обвини Рено, че са променили думите на пилота

Мениджърът на Кубица обвини Рено, че са променили думите на пилота

35
0
Роберт Кубица,снимка: Рено

Мениджърът на Роберт Кубица Даниеле Морели отрече вчерашното изявление на пилота си, че няма да е готов за началото на сезон 2012 г. във Формула 1 и съвсем обърка ситуацията около поляка. Пострадалият в катастрофа в началото на годината състезател обясни, че според него няма да е на ниво, за да участва в първите надпревари. Сега Морели заявява, че се надява точно на обратното – Кубица да е на грида в началото на сезона и че вчерашните изявления са неверни.

Не разбирам защо Рено са променили думите на Роберт. Не е вярно, че няма да е готов за 2012 г. Той заяви, че не е сигурен дали ще е във форма за първите тестове през февруари. Надявам се, но при всички случаи дори да има някакво забавяне, то ще е броени месеци. Изобщо не сме споменавали 2013 г. Рено ще тръгнат по който си искат път по отношение на пилотите си, докато ние търсим алтернативни решения. Договорът приключва този декември и от 1 януари сме свободни да тръгнем в която си искаме посока – бе цитиран Морели от италианския Гадзета дело Спорт.

Той призна, че предварителните планове не са се осъществили, но връщане на Кубица в спорта ще се случи единствено, когато пилотът е напълно възстановен. Морели е убеден също така, че Роберт ще е толкова бърз, колкото бе и преди катастрофата.

Качи малко килограми, но десният му крак вече е почти като левия по отношение на мускулите. Външната скоба на лакътя му ще бъде свалена във вторник и край с метала. Чувствителността на ръцете е ОК, ограничена е единствено силата му – мускулите бяха обездвижени твърде дълго и има много работа по тях, но е въпрос на време. До края на януари трябва да е възстановил предишната си сила. Няма да се качва в картинг, защото карането там е с твърде много вибрации и няма серво. Ще надграждаме постепенно, за да следим реакциите му след почти година извън пистите. Трудните моменти бяха през септември и октомври, когато прогресът не бе според очакванията, но сега нещата вървят нормално – допълни още Морели.