Начало Избрани Мениджърът на Верстапен относно плановете за ограничаване заплатите на пилотите: Пълна идиотщина!

Мениджърът на Верстапен относно плановете за ограничаване заплатите на пилотите: Пълна идиотщина!

1852
0
Раймонд Вермюлен и Макс Верстапен
Раймонд Вермюлен и Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Дебатът за тавана на бюджетите се разгоря с пълна сила през последните седмици и неминуемо стана дума, че следващата стъпка, която се обсъжда във Формула 1, е лимит за заплатите на пилотите. Това предизвика реакция у мениджъра на Макс Верстапен Раймонд Вермюлен, който нарече идеята за ограничаване възнагражденията на състезателите „идиотщина“. Според нидерландския вестник Де Телеграаф Ред Бул се противопоставя на тези планове, както и Либърти Медия.

„Пълна идиотщина! Пилотите увеличават стойността на един отбор. Това може да бъде използвано за неопределен период от даден екип“, заяви Вермюлен.

„Но да поставиш точно на този, който ти придава подобна стойност, някаква граница – светът наистина се е побъркал. От Ред Бул са много категорични в това отношение и няма да подкрепят лимит на заплатите. Освен това не мисля, че е легално.“

„Погледнете фактите. Гран при се върна в Нидерландия благодарение на Макс. Зандвоорт плаща такса към ФОМ за това да организира състезанието, а голямата част от прихода се разпределя между отборите. Така че всички имат полза (от присъствието му). Би било безкрайно странно ако се ограничи точно възнаграждението на пилота.“

„Според мен идеята е лоша за спорта като цяло. Нужни са ни инвеститорите и спонсорите, които влагат средства в талантите и искат да са дългосрочно асоциирани с определен пилот. Ограничение на заплатите ще окаже ефект върху целия спорт“, каза още мениджърът на Верстапен.

Макс Верстапен сключи договор с Ред Бул един от най-дългосрочните договори във Формула 1 – до края на 2028 г. Тогава Вермюлен коментира, че е можело да бъдат постигнати дори по-добри условия за световния шампион за 2021 г.

„Макс тепърва ще се развива – възходящата тенденция при него далеч не е приключила. Все още не сме видели най-доброто от него“, заяви мениджърът.