Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Менсъл: Би било грешка Люис да напусне Макларън

Менсъл: Би било грешка Люис да напусне Макларън

40
0
Люис Хамилтън

Напускане на Макларън заради Ред Бул би било грешка от страна на Люис Хамилтън, твърди световният шампион във Формула 1 за 1992 г. Найджъл Менсъл. Слуховете за евентуално прехвърляне на английския пилот се засилиха след негова среща с шефа на тима от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер в Канада. Хамилтън отрече виждането да е било по повод негово отиване в Ред Бул, но това естествено не спря приказките.

Ситуацията му [в шампионата] не е чак толкова лоша. Аз бих останал в Макларън, с хората, които го подкрепяха в абсолютно всичко. Късмет е да ти предложат място в Ред Бул, но според мен Люис прави страхотна кариера в Макларън. Михаел Шумахер доказа с оставането си във Ферари, че можеш да спечелиш тоталната подкрепа на един екип за себе си, а след това да градиш върху това година след година – заяви Менсъл.

Договорът на Хамилтън изтича в края на 2012 г., а Хорнер вече заяви, че Марк Уебър най-вероятно ще остане и догодина в Ред Бул. Състезателят обаче е недоволен от факта, че МР4-26 не е достатъчно бърз болид, за да се бори редовно за победи и не крие раздразнението и яда си по време на брифингите на отбора. Той е четвърти във временното генерално класиране с изоставане 89 точки от лидера Себастиан Фетел.

Менсъл от своя страна спечели единствената си титла в спорта в 13-ия си сезон в F1. Той също бе известен с буйния си нрав и даде съвет на Хамилтън по повод критиките относно карането му:

Люис е състезател, но не е разбрал съвсем точно, че когато изпреварваш хора, не ги изхвърляш от пистата! Пак се хвърляй в пролуката, но им оставяй място и не го прави в завои, където не можеш да коригираш маневрата.