Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Менсъл и Нюи наградени с Ордена на Британската империя

Менсъл и Нюи наградени с Ордена на Британската империя

93
0
Найджъл Менсъл,Патрик Хед

През 1992 г. Ейдриян Нюи и Найджъл Менсъл съвместно спечелиха с Уилямс титлите във Формула 1. Менсъл бе безапелационен благодарение на създадената от Нюи изключително силна кола FW14B. Сега двамата ще бъдат наградени за своите заслуги с рицарския орден „Орден на Британската империя“.

Нюи ще получи четвъртата по ред степен „Офицер на Ордена на Британската империя“ („Officer of the Order of the British Empire“ – OBE) за своите изключителни постижения в моторните спортове. От повече от 20 години 53-годишният британец се числи към водещите дизайнери във Формула 1, след като успя да направи шампиони екипите на Уилямс, Макларън и Ред Бул.

Менсъл, който вече е получавал ОВЕ, сега ще бъде награден с третата „Командир на Ордена на Британската империя“. 58-годишният англичанин е заслужил тази чест заради работата си с деца и младежи. Менсъл е президент на благотворителната организация UK Youth и като такъв организира ежегоден голф турнир за деца и младежи.

Двамата все още нямат право да носят титлата „сър“. Тя се дава при награждаването с втората по престиж степен „Рицар командир – Knight Commander“. Орденът на Британската империя е на новият орден в кралството, като е основан от крал Джордж V през 1917 г.