Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Менсъл в Питлейн парка на BMW

Менсъл в Питлейн парка на BMW

63
0

Найджъл Менсъл направи страхотна демонстрация в специалния Питлейн парк на BMW Заубер Тийм днес на Силвърстоун. Комплексът е точно зад завоя Бекетс и се радва на огромна популярност – опашките за билети се извиваха на сериозно разстояние, а от екипа изразиха искреното си задоволство от интереса на запалянковците.
Световният шампион за 1992 г. Найджъл Менсъл е посланик на Формула BMW в Обединеното кралство. Англичанинът призна, че намира идеята за подобно съоръжение за страхотна, тъй като се дава шанс на зрителите да се докоснат наистина отблизо до света на Гран при. Той заяви също така, че е прекарал цял следобед с пилотите от британската Формула BMW и е отговорил на всичките им въпроси. Младежите с удоволствие позираха за снимки с Менсъл, а към тях се присъедини и третият пилот на тима Себастиан Фетел.
След официалната презентация – въпреки че точно във Великобритания Найджъл по-скоро има нужда да бъде спасяван от безкрайно обичащите го фенове на автомобилния спорт, а не представян – англичанинът направи няколко дължини по импровизираното трасе, вдигайки адреналина на зрителите и с впечатляващо въртене на колата, при което вдигна сериозна пушилка.