Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Менсъл: Успехът на Ферари е страхотен за Ф1

Менсъл: Успехът на Ферари е страхотен за Ф1

30
0

Световният шампион за 1992 г. Найджъл Менсъл смята, че успехите на Ферари в последно време са страхотни за Формула 1 след доминацията на Мерцедес. Фетел завърши 2-и в Гран при на Италия, като беше близко до скоростта на Хамилтън в квалификацията, а миналия уикенд германецът спечели надпреварата в Сингапур, след като в Мерцедес имаха сериозни проблеми с гумите.

В същото време Люис отпадна заради повреда и Себастиан съкрати изоставането си от него на 49 точки, а това спрямо втория Розберг е едва 8 т. Менсъл, който кара за Ферари в периода 1989-1990 г., смята, че Фетел може да се възползва от ситуацията, ако Мерцедес имат още проблеми с издръжливостта.

„Мисля, че Себ и Ферари бяха изключителни и свършиха великолепна работа в Сингапур и това е чудесно за Ф1, заяви Найджъл пред motorsport.com. – Не съм много сигурен какво се случи с Мерцедес този уикенд, но те очевидно са все така фантастичен тим. Но мисля, че към края на състезанието ако Люис нямаше този проблем, той щеше да може да атакува.“

„При 25 точки за победа сега, срещу това което имахме преди, това е огромно количество. Въпреки невероятната издръжливост сега, се нуждаеш само от 1 или 2 проблема, едно отпадане и можеш да бъдеш настигнат. Не всичко е приключило и ако Ферари запази своята конкурентноспособност ще бъде хубаво за тях и за Ф1.”