Начало Автомобили Mercedes показа AMG GT 4-Door Coupe в Женева

Mercedes показа AMG GT 4-Door Coupe в Женева

235
0

Мерцедес показа официално новия AMG GT 4-Door Coupe на автомобилното изложение в Женева. Дългоочакваният автомобил на немския концерн предлага повече пространство, повече мощност и нови преживявания при управление.

Новото купе е първата спортна кола с 4 врати от разработчиците в Афалтербах и е последовател на легендарните SLS и AMG GT модели, които пожънаха изключителен успех в миналото.

Колата е разработена автономно от Мерцедес-AMG, като комбинира в себе си уникален дизайн, голям комфорт и изключителна спортно инженерство в конфигурация с 4 врати, които осигуряват повече пространство за пътуващите.

Колата е предназначена за всекидневна употреба, но в същото време предлага типичното представяне на автомобил от семейството на Мерцедес-AMG. Тя развива 315 км/ч максимална скорост, като двигателите са V6 и V8 с мощност между 435 и 639 конски сили в зависимост от спецификацията.

Според изпълнителния директор на Мерцедес-AMG GmbH Тобиас Мьорс колата ще привлече нови клиенти за марката заради впечатляващата комбинация от динамика на пътя, типична за 2-вратите коли, която в същото време максимално добре пасва за всекидневна употреба.