Начало Автомобили Mercedes-Benz C-class бе представен в България

Mercedes-Benz C-class бе представен в България

1735
0
Mercedes-Benz C-class
г-н Ролф-Юрген Заерле, изпълнителен директор на Силвър Стар предсатвя новият Mercedes-Benz C-class

Силвър Стар – представи официално новото попълнение в своята продуктова гама – Mercedes-Benz C-class. Новата C-class обещава ефективно задвижване, дигитален интериор и модерен дизайн, вграден изкуствен интелект, навигация с добавена реалност и следене на трафика в реално време. Ще се предлагат с електрически, бензинови и дизелови двигатели, както и plug-in хибридните версии,.

Новите моделите на Mercedes-Benz винаги са задавали стандарти. C-class не прави изключение. Всяко следващо поколение в историята на автомобила се отличава с иновативна технология за пазарния си сегмент.

От дебюта си през 1982 г., C-class се превърна в една от най-продаваните моделни серии на Mercedes-Benz благодарение на разнообразието и иновативната технология. От 1982 г. досега са произведени над 10,5 милиона автомобила. Прозвището „Baby Benz“ първо получава серията W201, тъй като успешно поема нова посока в света на компактните автомобили. Обозначението „C“ идва през 1993 г., когато концернът започва да променя наименованията на моделите Mercedes-Benz. Така C-class става второто моделно семейство след S-класата, на което е дадено такова име.

Днес C-class се произвежда на три места. В Бремен, Германия е водещ завод за моделната серия. Всички версии с десен волан се произвеждат в Източен Лондон, Южна Африка. Третият завод е в Пекин, и осигурява огромния китайски пазар.

С актуалното си пето поколение C-class прави смела стъпка в дигиталното бъдеще.

Системата DIGITAL LIGHT, позната от новата S-класа, е налична като опция в модела. Тази революционна технология позволява множество нови функции, като например прожектиране на предупредителни символи върху пътя отпред, спомага за умно адаптиране на осветеността пред автомобила спрямо преминаващите превозни средства и пешеходци.

C-класата заимства последното поколение на инфотеймънт системата Mercedes-Benz User Experience (MBUX) от S-class. Интериорът на автомобила e още по-дигитален и интелигентен. Хардуерът и софтуерът са надградени: брилянтните изображения на LCD екраните улесняват управлението на автомобила и функциите за комфорт.

При C-class дизеловите и бензиновите двигатели вече имат вграден стартер-генератор (ISG) с 48-волтова бордова електрическа система за интелигентна помощ при ниски обороти на двигателя като мек хибрид от второ поколение. Мощността започва от 204 конски сили и още 20 допълнителни, благодарение на интегрирания между двигателя и скоростната кутия електрически модул при бензиновия C 200 и достига 265+20 конски сили при дизеловия C 300 d, който ускорява от 0 до 100 км за 5,7 секунди. Трансмисията 9G-TRONIC е разработена допълнително за адаптиране на ISG и е инсталирана във всички модели на C-класата.

Цената на автомобила за България стартира от 88 200 лева (с ДДС) за С 200, като моделът се предлага със задно или със задвижване на четирите колела. При бензиновите версии базовият С 220 d е с цена 92 100 лева (с ДДС), като серийното оборудване включва LED High Performance фарове, MBUX с разширена функционалност, пакет Mercedes me connect с дистанционни услуги през мобилен телефон и набор от системи за безопасност и асистиране на водача.