Начало Автомобили Mercedes ще отбележи двойния си F1 триумф с две специални издания на...

Mercedes ще отбележи двойния си F1 триумф с две специални издания на SL 63 AMG

35
0

Mercedes-Benz ще отбележи двойния си триумф в световния шампионат на Формула 1 с две специални издания на SL 63 AMG. Отборът на щутгартския концерн спечели титлите при конструкторите и пилотите в тазгодишното първенство. Люис Хамилтън стана пръв при състезателите, а съотборникът му Нико Розберг е втори. Именно на тях ще бъдат посветени специалните модели, като те са взели дейно участие при създаването им.

Mercedes ще произведе само по 19 броя от всеки модел, всеки посветен на писта от F1 календара за 2014 г. Цветовете са избрани от пилотите: Хамилтън посочи черно, а Розберг – бяло – за колите си. Двамата спечелиха общо 16 от 19-те старта през изминалия сезон.

И двете коли ще са с AMG 5,5 л V8 битурбо двигател с мощност 585 к.с. (430 kW). Максималната скорост е увеличена до 300 км/ч. Автомобилите ще са с AMG пилотски пакет, многобройни помощни системи, AMG спортно окачване, AIRSCARF, Bang & Olufsen BeoSound AMG аудиосистема, панорамен варио-покрив MAGIC SKY CONTROL, AMG спортни седалки и т.н.

Компанията ще предложи уникалните автомобили от серията „World Championship 2014 Collector’s Edition” в комплект на членовете на Mercedes-Benz Circle of Excellence. Купувачите ще получат още по една от каските на Хамилтън и Розберг, Nico Rosberg или Lewis Hamilton Edition IWC Ingenieur часовник, книга за Формула 1 с автографите на двамата състезатели, покана за първия старт от сезон 2015 г. в Мелбърн. Самите автомобили ще бъдат предадени на собствениците си по време на уикенда за Гран при на Германия догодина.

Цената на двойката уникални автомобили е 629 510 евро, единият е на стойност 320 110 евро.