Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес и Алианц ще си сътрудничат през 2011 г.

Мерцедес и Алианц ще си сътрудничат през 2011 г.

30
0

Тимът на Мерцедес Гран при във Формула 1 ще си сътрудничи с Алианц  през сезон 2011 г. Компанията е добре позната в падока заради дългогодишното си участие в спорта като партньор и спонсор. Обвързването с екипа от Бракли пък подчертава обвързаността й със спазването правилата за безопасност по пътищата, автомобилната индустрия и спорта. Компанията се бори за намаляване броя и сериозността на инцидентите, заради което ежедневно в света загиват около 3000 души, а 30 000 получават контузии.

По-голямата осведоменост означава по-безопасно шофиране, съответно по-малко злополуки и по-малко щети. Ангажиментът на Алианц във Формула 1 може да създаде връзка между безопасността на пилотите там и тази на шофьорите по цял свят – заяви директорът на управление Маркет Мениджмънт в компанията Джозеф Грос.

Логото на Алианц ще е върху устройствата HANS на Михаел Шумахер и Нико Розберг. Програмата за сътрудничество включва план за съвместна работа върху информационна програма за безопасността по пътищата. Двете марки вече са работили заедно – брандът на автомобилния застраховател присъстваше върху колата за сигурност и медицинския автомобил в Гран при, които са Мерцедес-Бенц.

С удоволствие приветстваме нашият нов партньор – коментира шефът на тима Рос Браун. – Алианц е осъществил отлична работа в повишаването профила на безопасността по пътищата чрез провеждане на редица кампании. Сигурността е абсолютно фундаментално понятие за нашия спорт и всяка иновация, подобряваща този аспект от надпреварите във Формула 1, е възможност навсякъде да се създаде безопасност за шофьорите – допълни той.