Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес използва джантите с отвори в първите тренировки

Мерцедес използва джантите с отвори в първите тренировки

51
0
гуми,джанти,Мерцедес,Пирели

В екипа на Мерцедес използваха джантите си с отвори по време на първите 2 свободни тренировки за Гран при на Абу Даби. В Белгия на Спа шампионите въведоха джанти с много отвори в близост до зоната на захващане на колелото към главината, които се използват за по-добро охлаждане на гумите.

От Ферари имаха претенции тази концепция много приличала на тази на Ред Бул от 2012 г., която бе забранена. Въпреки че ФИА на два пъти обяви, че тяхното използване е легално преди Гран при на САЩ и Гран при на Мексико, тимът така и не ги ползва в тези състезания, а също и в Бразилия, тъй като от федерацията казах, че въпросните елементи не са със съвсем изяснен статут и могат да бъдат оспорени.

Сега след като спечелиха и двете титли, Сребърните стрели се престрашиха да ги поставят в колите на Хамилтън и Ботас в двете сесии в Абу Даби. „Днес ги тествахме и ще решим дали ще ги ползваме или просто ще затворим дупките им, обясни спорният шеф на тима Тото Волф. – Можем би ще ги оставим отворени и ще видим какъв ще бъде ефектът.

Не ги оставихме отворени е предишните няколко състезания, тъй като искахме да избегнем полемиката. Това беше много гореща тема. От Ферари не ги харесваха, но ние получихме разрешение от ФИА да караме с тях в отворено положение. Но не искахме шампионатът да завърши в съда. А и те не ни носят големи ползи.“