Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес изпробва нов вариант на перката на акула

Мерцедес изпробва нов вариант на перката на акула

82
0

Екипът на Мерцедес изпробва нов вариант на перката си като на акула над капака на двигателя по време на днешната следобедна сесия от първия ден на тестовете на отборите от F1 на пистата Каталуня.

На представянето на колата на Силвърстоун и в първите и проби във филмовия ден на същото трасе самата перка беше доста малка, за разлика от тези на другите отбори, като имаше T-крило в задната й част.

За втората сесия днес обаче Люис Хамилтън, който замени зад волана на W08 Валтери Ботас, се появи с болид, в който перката е значително по-обемна, а освен това в горната си част е отворена за по-доброто отвеждането на горещия въздух.

При изкарването и при прибирането на колата механиците на тима изобщо не покриваха въпросния компонент, което показва, че не се притесняват от това конкурентите да го видят и снимат. T-крилото в задната част бе запазено.

Възможно е топлият въздух от отвора да се използва за ефекти, близки до тези на т.н. F-duct за обдухване на задното крило и намаляване на съпротивлението.