Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес може да окаже сериозна помощ на Хонда

Мерцедес може да окаже сериозна помощ на Хонда

59
0

Мерцедес може да окаже сериозна помощ на Хонда в опитите на японците да се справят с проблемите си със задвижващата система. Агрегатът на Хонда за 3-а поредна година не е достатъчно надежден и мощен, като изоставането спрямо лидерите от Мерцедес и Ферари е огромно. Затова Стратегическата група на F1 обяви, че ще призове другите производители да помогна на доставчика.

Според информация на motosport.com Мерцедес и Хонда са започнали дискусии относно план, според който германският производител ще предостави част от консултантския си екип на Хонда за по-бърз прогрес по отношение на задвижващата си система. Според информацията основният фокус ще бъде върху електрониката и хибридната част на задвижващата система.

„От началото на март ние почти напълно променихме организационната си структура, заяви спортният директор на Хонда за F1 Юсуке Хасегава. – Мисля, че сега работим много по-добре, но промените в двигателя изискват много време. Имаме някои много добри компоненти, но все още пълният пакет не е готов. Имаме хора, които преди са работили при другите производители на мотори. И техните познания са от съществено значение да разберем по-добре какво не ни достига.“

От Мерцедес отказаха да коментират информацията. От Ред Бул обаче го направиха, като „Биковете“ са от противниците на трансфера на кадри от единия в другия отбор, като сравниха това с използването на еднакви шасита. Въпреки техните неодобрителни възгласи обаче Мерцедес и Хонда не се нуждаят от ничие одобрение за осъществяване на схемата си, която ще влезе в сила, ако страните се договорят.